Τρίτη 20 Μαρτίου 2007

Αλλαγες για την αντιμετωπιση της ανεργιας

Επειδη η αναταραχη στην παιδεια εχει αμεση σχεση με τις εξελιξεις στις εργασιακες σχεσεις και αδιαμφισβητητα η ανεργια αποτελει πρωτιστο κοινωνικο προβλημα, συγχρονως με τη συζητηση για τις αλλαγες στην εκπαιδευση προτεινετε και τροπους αντιμετωπισης της ανεργιας στην Ελλαδα.

Οι δικιες μου 5 ιδεες ειναι:

1) Αναμορφωση και ενισχυση της λειτουργιας του ΟΑΕΔ ωστε να παρεχει δια βιου μαθηση στους εργαζομενους και διαρκη προγραμματα εξειδικευσης σε νεες τεχνολογιες και αλλες δεξιοτεχνιες που εχουν αναγκη οι επιχειρησεις.

2) Πληρης απελευθερωση των απολυσεων με ταυτοχρονη αυξηση του επιδοματος ανεργιας στο 80% του βασικου μισθου για τεσσερα χρονια, ποσο που θα μειωνεται καθε χρονο αν ο απολυμενος δε βρισκει εργασια, και θεσμοθετηση επιδοματος κοινωνικης εργασιας για οσους θελουν να προσφερουν στους ΟΤΑ ή αλλους οργανισμους οσο ειναι ανεργοι.

3) Καλυψη των ασφαλιστικων εισφορων απο το κρατος αναλογα με τα χρονια εργασιας στη συγκεκριμενη επιχειρηση, 20 % την πρωτη πενταετια και συν 15 % για καθε πενταετια

4) Φοροαπαλλαγες σε συναρτηση με την προσληψη νεων εργαζομενων σε καθε επιχειρηση και την αυξηση των θεσεων εργασιας σε αυτη.

5) Παροχη απο το κρατος φορολογικων και αλλων κινητρων σε επιχειρησεις προκειμενου να δραστηριοποιηθουν σε περιοχες με αυξημενο προβλημα ανεργιας.

οι δικιες σας 5 ιδεες για την ανεργια ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: